Slider, Vimeo

Unge Morrapulere Feat. Snow Boyz – “Whoopass”

Jørn Gærli er født i ghettoen på Gulset, Skien. Han vokste opp med å bare se på hiphop programmet Crossfade på ZTV, og Casino på TVNorge. Drømmen hans ble å vise alle at han er den beste rapperen, og at han er flink på quiz. Jørn lærte seg dessverre aldri å skrive, fordi skole er for tullinger shamener…? Men han ble god til å huske tekster, og med dette esset i ermet kunne han etterhvert krone seg selv Gulsets ubestridte battle-konge. Spørsmålet «er han norsk eller er han utlending?» preget oppveksten hans, og akkumulerte i en identitetskonflikt i tenårene og han utviklet et selvmotsigende syn på nordmenn og utlendinger.

Første sangen han ga ut, «9/11 was an inside job», ble en megahit på Gulset ungdomskole, og etter suksessen siktet han mot stjernene og flyttet til Oslo. «Jeg skal bli The Voice Of My Generation».

På en SkeezTV event i 2012 skulle han en dag stå ovenfor en mye større rapper enn seg selv. Bokstavlig talt. 2 meter høye Tunge Ferrari er en respektert undergrunnslegende i det norske rapmiljøet. Født og oppvokst på Oslo/Akershus svar på New Jersey Lørenskog (eller L-Wood som han så stolt kaller hjemtraktene), er han Lørenskogs største eksport siden John Carew.

I 2008 fikk han fikk sitt store gjennombrudd som danser for noen av Norges største rappere, men etter at han vrikket ankelen under en trening på X-Ray i Oslo, ble det en pause i dansingen og han utviklet et vektproblem som etterhvert skulle tvinge ham til å endre karrierevalg. Nå skulle han bli rapper. Spytteprinsen Tunge Ferrari ble en suksess over natta, med norske klassikere som “Lære seg litt norsk” og “Se på meg nå”, og han ble raskt plukket opp av den store, norske rapgruppen Unge Morrapulere.

Da han en dag stod ansikt til ansikt med Jørn Gærli under denne etterhvert så legendariske rap-battlen, skjønte han at han hadde funnet Sonny til sin Cher, Bonnie til sin Clyde, Joe Biden til sin Barack Obama. Unge Morrapulere var endelig komplett. Sammen lagde de Norges beste remix av Snow Boyz låta ”42”. Og nå et år senere, er de er klare for mer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *