Uncategorized

Belizio med tanker fra bak murene

Rett før jul slapp sørlandsrapperen Belizo videoen til låten “Greier Meg Greit” sammen med kompisen Lille-Glenn, og nylig gjestet han også YLTV Radio sammen med Angelo Reira og M1kal. Der fremførte han blant annet den kommende låten “Som Pappa” . Dette har gjort at en del mennesker har fått øynene opp for artisten, og kalenderen hans fylles opp med oppvarmingsjobber for navn som Kamelen og svenske Labyrint.

Nå er han også klar med dobbeltsingelen “Holde Ut / Sett Meg Fri”, med tilhørende musikkvideo (se nederst i saken).

Du har fått en liten buzz nå. Hvordan føles det?

– Det føles velfortjent, Jeg har venta mange år på å vise folk hva jeg er god for og hva jeg er i stand til.

Hva tror du selv er grunnen til at folk har lagt sin elsk på musikken din?

– Folk liker det som er ekte. Altså musikk de kan føle. Jeg har det lille ekstra ingen andre har. Livet mitt har vært en reise få kan matche, og da mener jeg både gode og dårlige erfaringer. Alt i alt mener jeg folk blir tiltrukket av musikken på grunn av dette dette. Noen kan kjenne seg igjen, mens andre bare føler realnessen i barsa mine.

Hva handler “Holde Ut / Sett Meg Fri” om?

– Jeg valgte og slå sammen sangene fordi de har samme tematikk. De handler begge om å bli fratatt friheten, men de skildrer dette på forskjellig vis. “Holde ut” er en dyp og selvreflektert låt hvor jeg går inn på årsaker og konsekvenser. Hvorfor det er viktig å holde motet oppe når d er på d vanskeligste. “Sett Meg Fri” bringer andre relevante følelser inn i perspektiv, som sinnet, besvik og ikke minst savnet etter familie, venner og gamle vaner. Kall det gjerne uvaner.

Din tid på innsiden er noe som går igjen i musikken. Hvordan har fengsel påvirket deg som menneske og artist?

– Som jeg nevner i “Holde Ut”, så er tilfeldigheter noe jeg forholder meg svært kritisk til. Jeg mener det 49 månder lange oppholde talene har gjort meg til den jeg er i dag, og fått meg hit jeg er nå. Både som person og innen musikk. 2019 er mitt år og jeg setter min lit til høyere krefter om å få gjort det jeg er ment for. I første runde er det utgivelse av “Ute Igjen”-EP, som begge disse låtene er en del av. Så har jeg de andre hundre prosjektene mine å ferdigstille, hehe. Sånn sett hjalp fengsel meg en stort til å holde fokus på det jeg er best til.