Blog, Slider

Numa Edema legger hjertet på bordet

Sist vi snakket med Numa Edema hadde sangeren nettopp sluppet sitt debutalbum “The Hourglass”. Etter et lengre strekk med turnering i USA sammen med legendariske Stephen Stills og Judy Collins trakk han seg tilbake for å jobbe med neste prosjekt, og nå er han endelig tilbake med ny musikk.

På singelen “Fragile”, som er første smakebit fra hans kommende andrealbum, har Numa Edema latt seg inspirere av nyere R&B og soul, og med seg på låten har han Veronica Andersen, aka Vero Noah, fra Arendal.

Vi tok en prat med sangeren om låten og den ferske musikkvideoen:

Hei, Numa! Gratulerer med ny singel. Hva handler den om?

-Takk! Låta handler om øyeblikket du har så sterke følelser for noen at du føler deg “fragile” og svak. Men du legger hjertet ditt på bordet, selv om det kan bli knust.

Hva er tanken bak videoen?

– Videon er regissert av min gode venn Magne Risnes. Tanken var å skyte en “easygoing” greie som reflektere lettheten i låta.

Du har med deg ferskingen Vero Noah. Hvordan kom det til?

– Jeg skulle spille på Vaktbua i Kristiansand (shoutout til dem, fett sted), så ble jeg spurt om hun kunne varme opp for meg. Når jeg hørte henne spille ble jeg satt ut, jenta er rent talent. Vi snakket om å gjøre en låt sammen, hun kom til Oslo, vi skrev låta på kjøkkenbordet mitt og det var det. Jenta er raw, dere kommer garantert til å høre mer fra henne.

Dette er første smakebit fra ditt kommende andrealbum. Hva har vi i vente?

– Fra den kommende plata kan dere forvente dere soul med funky attitude. Jeg har hatt med meg sinnsykt flinke folk i alle ledd. Sjukt stolt, og gleder meg til å vise verden. En singel til i sommer, så slipper jeg plata til høsten.

Du var jo på USA-turné med legendariske Stephen Stills og Judy Collins. Gjorde dere noe sammen til skiva?

– Vi gjorde ikke noe sammen på plata, men jeg dro masse inspirasjon fra turneen. Det å møte og få spille med disse legendene var en fantastisk opplevelse. Så jeg føler at de er litt med på plata likevel.

Du er også aktuell med The Aeronautics-skiva “Emergency Exits”. Kan du fortelle litt om det prosjektet?

– The Aeronautics er et prosjekt jeg har hatt gående med de eminente Andre Hadland aka Son of light og Vegar “Soulbase” Dahl. Det har vært vår kreative “emergency exit” i mange år og nå har vi endelig sluppet noen av låtene vi har jobbet med. Sjekk det ut!

Hva skal du i sommer?

– I sommer skal jeg henge med kidsa mine og kona mi, grille og chille. Blir et par konserter her og der, spiller bl.a på Vaktbua i Kristiansand igjen den 27.juli da dukker også Vero opp!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *