Uncategorized

Kaffeslabberas med Joddski

Første gang jeg traff Joddski, eller Jørg-1 som han da kalt seg, var da han og den ikke helt ukjente duoen Jaa9 & OnklP slapp “Skills Misse Baren EP” i 2004. Da drev jeg nettsiden Hip-hopposten.net, og traff de tre på Cafe Sara i Oslo for å gjøre et intervju. Siden den gang har våre stier stadig krysset hverandre via mine tidligere jobber i Kingsize, Stress.no og Urbanshop.no + ute på turné, og de siste tre årene har Jørgen blitt en vaskeekte YLTV-veteran via hele åtte musikkvideoer, utallige intervjuer og en minidokumentar på kanalen.

I 2015 hadde jeg også en plan om å starte mitt eget talkshow på YouTube, da sterkt inspirert av både Snoops “GGN” og Noreaga & DJ EFNs “Drink Champs” med mest trykk på sistnevnte. Men la oss være ærlig: alkohol og norske rappere går dårlig sammen om man skal 1. få spillejobber i ettertid 2. ikke få beef med noen man snakker sidelengs om, og 3. ikke ta måtte ned innholdet ett år etterpå pga noen “har blitt voksen”, haha. Derfor gikk vi for den helnorske utgaven med småkaker og kaffe (selv om jeg ikke er glad i varm drikke i sin helhet). Jeg, Paul Pioneer og Isabelle Karlsson rigget oss til hjemme hos Kosstas (big up!) og inviterte Han Far til å være gjest i første episode. Det ble kun laget ett avsnitt fordi det var krevende å spille inn konseptet (produksjon med tre kameraer og klipp/etterarbeid osv) basert på hvor ferske vi var, samt fordi det rett og slett ble litt kleint, haha. Så fulgte to og et halvt års pause…

Se første episode her (nå omdøpt til pilot for den nåværende podcasten):

På tampen av 2017 ble jeg kontaktet av Moderne Media, som til daglig produserer podcaster som “Dialogisk”, “Terningkast Tre” og “Lage Musikk” osv, fordi de ønsket å lage pod med meg/oss i YLTV. Vi bestemte oss raskt for å puste liv i Kaffeslabberas med Marve i ly av den pågående diskusjonen rundt NRK-dokumentaren “Takin Ova”, hvor det ble ropt høyt om alle profilene som hadde blitt “utelatt”. Jeg ringte til Jester for å høre om han ville være gjest, og det ville han. Resten er historie (?) og på 10 måneder har jeg rukket å spille inn hele 33 episoder med navn som Yosef (MadCon), Stella Mwangi, Apollo, Gison (A-laget) og Diaz. Så da var det kanskje på tide å by Joddski opp til dans igjen?

Jølle er nemlig aktuell med boken “Full sirkel”, singelen “Klagesang” med Lyset & Vegard Leite, radioprogrammet “Superstars med Joddski og Don Martin” som går ned på NRK P13 fredager 19.00-21.00 (oppvarming til “National Rap Show”), og snart kommer albumet “Glasshuset” som han har laget sammen med Salvador Sanchez (Darkside of the Force). Dette og myye mer snakket vi om da Joddski gjestet episode 33, og fikk endelig smake mine hjemmelagede kanelsnurrer (no pun intended).

Jørg-1 har betydd mye for meg både musikalsk og personlig. Jeg har vært stor fan helt siden jeg kjøpte “Nord og ned”-skiva i 2000 (mye fordi Skranglebein og Fundamental Lyd fra Pen Jakke var gjester), og han er en av de veteranene som supportet meg fra dag en (det vil si siden cafe-intervjuet i 2004). Det er alltid like hyggelig å prate musikk (og livet) med Bodø-giganten, og dette Kaffeslabberaset var inget unntak.

Under kan dere se og høre resultatet av to skravlebøtter i studio i 1.5 time:

Du kan også høre pod’en på iTunes, Spotify og Acast.

Mvh Marve Flexxnes

Sjekk også ut hans to siste musikkvideoslipp på kanalen i samme slengen: