Uncategorized

Joeelg er kanskje Sorry

Joeelg er i ferd med å etablere seg som et spennende navn fra den svenske vestkysten, og nå varmer han opp til debut-EP med musikkvideo til sin siste singel “Sorry”.

Den unge rapperen fra Borås, rett utenfor Gøteborg, ble oppdaget av produsenten von Haartman (Newkid, Mwuana, Ozzy, Vinter, Dida) som tok han med i studio, og signerte så raskt med 333 Company. Der har han gitt ut singlene “Tills Nu” feat. Griljo, “Strategi” og “Sorry”, som alle er produsert av Hofmästarn.

Det jobbes for tiden på spreng med hans debut-EP, og ny singel slippes i månedsskiftet mellom okt/nov. Enn så lenge kan dere kose dere med musikkvideoen til hans siste slipp (se nederst i saken) i regi av Rasmus Brandin.

Hva handler “Sorry” om? 

– Låten är egentligen bara ett kaxigt men skämtsamt sätt att säga att jag är för upptagen för vissa saker, när jag i själva verket mest har min helt vanliga vardag där inte mycket alls har förändrats. Det är främst en skämtsam låt men raden ”Sorry att jag inte ringer” är ett ganska genuint förlåt att jag är dålig på att hålla kontakten med vänner och familj ibland.

Hva kan vi forvente av din kommende EP?

– På min kommande EP kommer jag nog visa en ännu mer personlig och känslig sida av mig själv. Det är roligt att vara kaxig i låtar, men det är också enklast att skriva kaxiga rader. Jag har försökt utmana mig själv och visa mer av vad för tankar jag har, samtidigt som det kommer finnas kaxiga aspekter i en del låtar.

Hvilken låt hører du du mest på akkurat nå?

– Sammy & Johnny Bennet – “BE FÖR DEM”. Fruktansvärt bra låt.