Uncategorized

Fred E og BirdN€st gjør det korrekt

Etter å ha sluppet slageren “Så Varmt” for et par måneder siden, dundrer Drammens egen Fred E på med ny singel og video. Denne gangen har han med seg sambygdingen BirdN€st, kjent fra GameKingz.

Mye har skjedd siden rapperen valgte å relansere seg som soloartist tidligere i år, etter mange år i grupper som Freddy & the Casuals og Pinlig Stillhet. Han har droppet en bunch med singler, spilt konserter, og nå er han klar med årets siste slipp.

Du valgte å relansere deg som soloartist tidligere i år. Hvorfor, og hvordan har det gått?

– Etter vi valgte å legge Pinlig Stillhet på is i 2016 hadde jeg egentlig ingen planer om å gå solo, men etter 1 år begynte jeg å ha ganske mye låter. Etter 10 år med samarbeidsprosjekter er det jo digg å ikke måtte forholde seg til noen andre å. Iom jeg produserer selv føler jeg, at for første gang sitter med full kreativ kontroll på godt og vondt.

Du har holdt på en stund, så vi lurer på hva synes du er utfordringen med å gi ut musikk anno 2018?

– Haha! det er helt sinnsykt å prøve å henge med. Jeg kom jo for alvor inn i gamet med albumet til Casuals i 2009 som ble trykt opp fysisk og sendt rundt i platebutikker osv. Husker jeg syns det var stas og finne den på Piratbay men come on, idag med Spotify, itunes, ikke minst Soundcloud og hele SoMe-gamet. Jeg kjøpte min første smartphone for 2 år sia (!) men iom jeg jobber på et ungdomshus har jeg jo eksperthjelp tilgjengelig hver dag…

Er det ekstra utfordringer ved å tilhøre Drammen-scenen?

– Ingen tvil om at Drammen står i skyggen av Oslo som er såpass nærme og hvor det kan virke som alt skjer til tider. Men Drammen har en mangfoldig scene og det er mange som er med å pusher hverandre her. Nivået begynner jo å bli veldig høyt og vi ser jo at vi har fler hiphop-artister fra byn som er i ferd med å poppe! The hype dont lie!

Det har vært et produktivt år for deg. Fortell om det nye slippet.

– Etter å ha lagd raplåter i 20 år har jeg faktisk aldri vært mer produktiv enn jeg er akkurat i disse dager. Jeg har alltid hørt det skal være omvendt, så jeg blir stadig overraska over hvor gøy det er å sette seg ned med musikken! Låta «Korrekt» skissa jeg kjapt ned etter en deeptalk-session med BirdN€st i tiden etter vi begge ble fedre. Jeg viste den til han og 5 min seinere hadde han verset sitt klart. Boom!

BirdN€st og du ble pappa på samme tid i 2015. Hvordan har det påvirket det å skulle drive med musikk?

– Det å få barn påvirker jo hele livet ditt og man er nødt til å omstrukturere absolutt ALT. Det handler mest om å få tiden til å gå opp. Når det kommer til å jobbe med musikk, jobber jeg mest i huet mellom sessions. Med full jobb og familieliv må jeg vite akk hva jeg skal gjøre når jeg først har tid til å sette meg ned å nørde.

Med tanke på antall låter ut i år. Skive på vei?

– Gir man ut skive lenger? Jeg har masse matrealet som skal ut, det er sikkert, men om det blir en skive er lite sannsynlig, hehe.