Uncategorized

– En av partene må enten drukne eller kveles

Bergens-bandet Kjært Barn er ute med låten “En håndverker faller alltid kult”, og vi gir deg premieren på musikkvideoen i regi av bandets vokalist Petter Beyers egen datter.

Låten ble til etter at han leste barneboken «En verdensomseiling under vann» av Jules Verne, og handler om å strebe etter det umulige. Selv beskriver han singelen som å puste under vann. Menneske møter havfrue. En av partene må enten drukne eller kveles.” Han vil at man skal sitte igjen med en følelse av melankoli som glir over i optimisme; en følelse av at alt kanskje ordner seg til slutt.

Har du planer om å lage flere låter basert på Jules Verne-bøker?

– Hvis jeg plukker opp en og annen Jules Verne bok kan det jo kanskje bli et helt konseptalbum haha. Neida. Joda. Neida. Hvis jeg var mye bedre til å skrive ville jeg gjort sånne barnebøker, ikke skrevet låter om dem.

Petter startet som DJ i 1996, og har i ettertid gjort seg bemerket som rapper via gruppen Freakshow, og som soloartist med låten “Sonar Ut, Flippar Ut” med kompisen Jonas V. I 2014 byttet han ut rap med sang, og Kjært Barn ble født. I 2017 fikk han med seg Erik Skarsbø, Dag Jørgen Quant og Robin Baldi, og utvidet prosjektet til et band.

Hva er den største forskjellen på å lage musikk som Kjært Barn kontra Petter Beyer?

– At jeg innbiller meg at jeg står mye friere til å lage den musikken jeg vil, uten å måtte passe inn i noen rammer. Det er også greit å ha et opplegg som ikke direkte bærer mitt navn. Det er stress. Som Petter Beyer er det str8 up rapping og produksjon det går i. Kjært Barn er mer hva som helst. J.Verne-lyd.

Vi passer å mimre litt til denne perlen fra 2012 (saken fortsetter under).

Det er datteren din som har laget videoen til “En håndverker faller alltid kult”? 

– Jeg ga henne et lynkurs i det gyldne snitt og så kjørte vi et par opptak. Låten kler en enkel og rett frem video med klassisk rap-estetikk og et artsy vendepunkt. Hovedpersonen forsvinner langt ned til et mørkt sted, noe som gjenspeiler teksten. Videre er videoen åpen for tolkning. Jeg er fornøyd med enkelheten og den gode dårlige filmingen og hakkingen. Ideen kom fra tekstlinjen “Jeg demonterer et maskineri som allerede virker, for å ha noe som jeg kan reparere”.

Hva synes hun om musikken din?

– Hun er mye kulere enn musikken min, så det er litt mismatch der. Hun sier at det ikke er helt hennes stil, hehe. Høflig svar. Hun bumper Travis Scott og Skepta på full effekt og rapper alle tekstene. Høyt. Tror Kjært Barn er litt for rart for hennes smak akkurat nå. Tror det er for rart for veldig mange andre og haha.

Er hun fornøyd med videoen?

– Hmm. Hun burde være det. Hun holder kamera stødig, og fokus i trynet mitt. Og p.g.a. høyden hennes får vi riktig perspektiv. Det som til slutt ble med i videoen er bare klippet fra 5-6 takes, som var alt vi gadd å gjøre. Hun var veldig fornøyd når vi var ferdig å filme ihvertfall. Da gikk vi og spiste noe digg mat.

22. november spiller de på Dattera til Hagen i Oslo og 28. desember kan du høre Kjært Barn på Madam Felle i Bergen. Videre jobber bandet med å ferdigstille deres kommende minialbum “Narsissist men ikke minst”, som slippes våren 2019!

Hva kan du fortelle om det kommende kommende minialbum “Narsissist men ikke minst”?

– Det eneste jeg kan si er at det ikke blir et rent rap-album, og at det blir på rundt 10 spor.

Vil høre deg rappe igjen?

– Ja definitivt. Blir aldri ferdig.

Foto: Niklas Kleppe