Vimeo

Elling (Gatas Parlament) | Kaffeslabberas med Marve – 023 [PODCAST]

Elling Borgersrud fra Gatas Parlament er gjest i episode 23 av Kaffeslabberas med Marve. Her snakker YLTV-redaktør Marius Solberg aka Marve Flexxnes & Elling seg igjennom karrieren hans fra starten og frem til 2001 over en kopp med kaffe & noen tørre skolebrød.

Hør Kaffeslabberas med Marve på iTunes:
https://goo.gl/ECDA3G

Hør Kaffeslabberas med Marve på Spotify:
https://goo.gl/s98Zmt

Elling «Batman Zedong» Øgrim Borgersrud (født 15. mars 1975 i Oslo) er mest kjent fra rap-gruppa Gatas Parlament, hvor han sammen med Jester lager samfunnskritisk hiphop og rap. Han har også deltatt i gruppen Samvirkelaget. Han er sønn av Leikny Øgrim[trenger referanse] og Lars Borgersrud, og han er barnebarn av Otto Øgrim.

Gatas Parlament ble startet i 1993 og utga året etter den første norskspråklige raputgivelsen noensinne, Autobahn til Union. Gruppa gjorde mange konserter i åra som fulgte, men debutalbumet Holdning over Underholdning kom ikke ut før i 2001.

Borgersrud var i flere år aktiv i Rød Ungdom, blant annet har han vært redaktør for bladet Rebell og sittet i sentralstyret. I 2009 sto han på 21.-plass på Rødts stortingsvalgsliste i Oslo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *