Uncategorized

Comeback fra Ellingsrudåsen

Groruddals-kvintetten Mårnings Recordings er tilbake etter åtte års pause, og varmer opp til ny EP med singelslipp og tilhørende musikkvideo. 

I 2009 slapp nemlig rapperne Qik, Willyo, IQ og Loka Brazi (samt manager Marius Grozea) skiva “BOBLINGS”, før de forsvant hvert til sitt for å satse på soloprosjekter og bedrive helt andre ting enn musikk.

Høsten 2017 var dog gutta samlet igjen i bryllupet til en kompis, hvor det var duket for en fuktig feiring og “reunion-konsert” med en rekke av de gamle låtene. Kombinasjonen av nostalgi og noe godt i glassed førte til snakk om et nytt prosjekt, og noen måneder senere ble snakk til handling. Kara dro nemlig på god gammeldags hyttetur til Sverige, med sekken full av beats fra Damien og Soul Theory, for å spille inn EP-en “TORRSKOG”.

Vi gir dere videopremieren til ST-produserte tittelsporet her på YLTV, og i den anledning slo vi av en prat med rapper og regissør Loka Brazi.

Velkommen tilbake. Hva har dere gjort siden sist?

– Tusen takk, føles deilig å være tilbake! En av oss har flytta til Sverige og bor der. Stort sett alle har fått kids og familie. Jeg har studert film, men er tilbake og rapper som faen om dagen. Vi er rett og slett veldig busy alle mann, men følte det var på tide å gjøre noe sammen igjen.

Etter en så lang pause.. Hva er nå motivasjonen for å sette sammen et nytt prosjekt?

– Motivasjonen er at vi digger å lage musikk sammen. Prosjektet oppsto jo litt som et innfall midt under det sinnsyke bryllupet i Litauen. Sinnsykt i den forstand at det var en av de heftigste festene vi har vært på. Å stikke til en hytte for å lage en ny EP virka som en god ide i spritfylla, og da vi kom hjem virka det fortsatt som en god ide, haha. Så selv om folk er mad busy gjorde vi det bare. Satte av en helg og stakk til Sverige i februar. Det var kaldt as! Vi føler vi har noe å komme med, tekster med innhold og en del betrakninger som vi føler trengs her til lands.

I 2019 har rap blitt en slags “young man’s game”. Hvorfor skal man lytte til en gjeng med veteraner fra Ellingsrud som “bare” lager rap på gøy?

– Fordi vi aldri blei voksne. Vi er fortsatt 19 år gamle i huet, haha. Neida, vi tar musikk på alvor. Spesielt kvaliteten på den vi lager sjæl, så vi legger alt vi har ned i låtene. Vi føler at dope musikk ikke har noen aldersgrense og vi driver ikke med 90-talls boom bap shit heller selv om det var det vi vokste opp på. Sounden på EP-en er moderne, men det er oss. Det er “Groruddals-shit”. Selv om vi tok en pause har de fleste av oss fortsatt å skrive tekster, og har fulgt med på hva som gjelder. Vi digger å gjøre detta og vi kan ikke gjøre annet enn å håpe at folk liker det. Noe vi tror at mange vil gjøre.

Hva kan vi forvente oss av den kommende EP-en?

– Vi føler den er helhetlig, men også variert. Dere får låter man kan bounce til i klubben, litt dypere greier man kan tenke over der, og det er selvfølgelig BARS!! I tillegg er det fete beats fra Damien og Soul Theory, og gjesteopptredener av Feit’n Fra Kolbotn, Tommy Klemp og Damien. Vi dropper EP-en i løpet av februar.