Uncategorized

– Folk føler seg truet av meg

BRVG burde være et kjent navn for alle som har fulgt oss i YLTV siden starten, og nå er unggutten fra Bergen tilbake med “nytt” artistnavn, ny EP og en rykende fersk videopremiere til folket.

Brage låtdebuterte i 2016 med “Diamant Brødre” som fikk en del buzz på nett, før han senere fulgte opp EP-en “Gate$mart” (med gjester som OnklP og Jonz) og en varm remix av Snow Boyz’ gateplage “42”. Alt så ut til at store ting skulle skje for rapperen, men så ble det stille helt frem til han returnerte med ny utgivelse vi Gitano Boyz/DAT Music tidligere i sommer.

Mye har skjedd siden sist du var på YLTV, så la oss starte med navnebyttet. Hvorfor måtte det til?

– Ja, det kan man si. Det begynner og bli en stund siden sist. Time flies! Var ingenting som måtte byttes. Var jeg selv som valgte og gjøre det. De som vet de vet. Jeg er hvit, så det gir mening. Pluss jentene blir alltids glad for no Leche, hehe.

Nylig droppet du EP-en “Iskaldt” etter en liten pause. Hva har skjedd musikalsk siden debuten i 2016?

– Det som har skjedd siden starten i 2016 musikalsk er jo det at jeg har utviklet meg veldig som artist. Prøver det som faller meg i smak av sjangere og tester grenser innenfor hva jeg kan få til på diverse beats.

I dag dropper vi videoen til “Ikkje Nekt” sammen. Hva handler låta om?

– Låten handler om hvor enkelt det er og føle seg fortapt i seg selv, og hvordan man ofte kan være sin egen verste fiende. Da er fort den smarteste utveien å se vekk og heller se positivt på ting. Selv om ting ikke er som det skal.

På overflaten kan du og musikken din virke ignorant, men i denne låten og “Sagt det til meg” tar du opp dype temaer. Føler du folk undervurderer deg?

– Det syntes jeg er litt feil å si når folk driver og hører på Yung Smul, Zalo og KingSkurkOne der de snaker om å bli skækk og ha en “knarkis livsstil” osv. Mine tekster har verdi og innhold. Folk må bare åpne ørene sine og høre hva jeg sier. Det er det jeg føler.

Ja, det er ikke bare noe eg føler. Det er fakta at folk undervurderer meg, men med mine skills og sanger vil folk skjønne hva det går i til slutt. Føler alle “trap-rapperne” i Bergen er langt under mitt nivå, og det er mye sjalusi som gjør jeg ikke får kommet fram. Kommer et par bonus tracks snart som vil nevne hvem det er snakk om.

Du snakker også ofte om falske mennesker (katter) og liten sirkel. Har bransjen brent deg?

– Mye folk leker deilig og det er mye falske folk i bransjen. Jeg tror personlig at folk føler seg truet av meg. Det er ikke for og være cocky, men jeg er på et mer lyrisk nivå en mange andre. Det kan gjøre folk litt stressa, og da blir det som det er…

Kan vi forvente oss hyppigere slipp fremover?

– Dessverre så ble jeg innhentet av en dårlig fortid, så jeg må være borte en del måneder. Jeg har masse singler som kommer når jeg sitter inne, og når jeg kommer tilbake er det fortsatt positive vibes og enda mer nytt som kommer!

Se den nisju-regisserte videoen til “Ikkje Nekt” med Fatima Revne her: